Cati ani aveai cand erai mic?

stupid-quizNu sunt in inrait fan Facebook dar sunt un user apreciaza, si am facut-o inca de la inceput, platforma pentru ca m-a ajutat sa reiau legatura cu oameni cu care am lucrat, pe care i-am intalnit in diferite ipostaze. Am undeva in jur de 250 de “prieteni” si, desi cifra este peste media de numarul lui Dunbar, numarul lor nu este exagerat. Am incercat din rasputeri sa NU lupt pentru vreun record de “audienta” pe facebook, si nici n-am ajuns aici “la agatat”.

Am pretentia ca “prietenii” Facebook sunt in cea mai mare parte persoane cu care am avut cel putin un dialog, desi cu cei mai multi dintre ei am interactionat mai mult decat atat.

In plus, recunosc, am “trecut” de curiozitate prin mai toate platformele de social networking. In general imi place sa incerc noile solutii online, sunt intre primii care se inscrie la teste beta la diverse aplicatii. Am trecut, de exemplu, recunosc si nu mi-e rusine, chiar si prin hi5.com. Am ajuns la Facebook si am ramas prin preajma pentru ca speram ca metehnele adolescentino-manelisto-pitipongiste ale hi5 au ramas cumva in urma.

Urasc din toti rarunchii testele demento-puerile despre al caror rezultat, anumiti “prieteni” din facebook ma “anunta” in live-stream-ul de noutati. Am mai multe variante de raspuns la intrebarea, legata de acest aspect, “de ce?”

 • niste limite intelectuale, pe care din respect pentru mine si pentru cei din lista de “prieteni” le exclud
 • omul/oama este incredibil de plicitisit/a, solitaire e floare la ureche, si n-a auzit inca de faptul ca exista o multime de site-uri cu jocuri gratuite online
 • invatatoarea sau parintii i-au interzis in clasa a 8-a sa-si faca un oracol/caiet de amintiri, iar acum copilul din el vrea sa raspunda la intrebarile de care n-a avut parte atunci
 • lipsa de “Libertatea” – personajul e departe de tara si are nevoie de “rezultatele unor studii ale cercetatorilor de la o universiatate americana” cu care tabloidele ne delecteaza in fiecare zi si se imagineaza “cobai”

In oricare dintre cele patru cazuri de mai sus, justificarile sunt OK, sunt onorabile si pertinente. Mai putin un amanunt. PE MINE NU MA INTERESEAZA. Si am pretentia ca nici pe marea majoritate a celor din “grupul meu de prieteni”. Sper din tot sufletul ca aceia dintre voi care “publicati” in news-stream raspunsul la “chestionarul” cu patru intrebari – ce animal as fi devenit daca nu m-as fi nascut niciodata, pur si simplu nu au realizat ca isi pot umple timpul cu ce vor, fara ca toata lumea care ii cunoaste pe net sa afle acest lucru. Fa toate testele din Facebook (ia-o ca pe un challenge) dar trebuie sa stii ca nu e nevoie sa dai “share” si nici sa inviti toata lista ta de prieteni sa repete acel test.

OK, e spatiul “personal” al persoanei respective si face ce vrea cu el. N-are decat. Am asteptari mai mari de la “cunoscutii” mei asa ca probabil ca imi voi subtia lista in urmatoare perioada de timp.

Mi-am facut un pic de timp si am incercat sa fac un top 5 al idiotenilor preferate in acest domeniu, cel putin in ultimul timp:

 1. … took the What type of shoe defines you? quiz and the result is …
 2. … took the Who was I, in my past life ?
 3. …found the Prediction of the Day : You are going to get a new Boyfriend
 4. …took the What’s Your Mental Disorder? quiz and the result is…
 5. …took the Where will you be 10 years from now? quiz and the result is In your office

si bonus

 • took the How old is your personality? quiz and the result is…

…. ei bine, n-ai nevoie de teste pentru asta. Esti pe la paishpe ani, multi inainte.

Tu ai un Top 5 preferat?

2 thoughts on “Cati ani aveai cand erai mic?

 1. ” ◦niste limite intelectuale, pe care din respect pentru mine si pentru cei din lista de “prieteni” le exclud
  ◦omul/oama este incredibil de plicitisit/a, solitaire e floare la ureche, si n-a auzit inca de faptul ca exista o multime de site-uri cu jocuri gratuite online
  ◦invatatoarea sau parintii i-au interzis in clasa a 8-a sa-si faca un oracol/caiet de amintiri, iar acum copilul din el vrea sa raspunda la intrebarile de care n-a avut parte atunci
  ◦lipsa de “Libertatea” – personajul e departe de tara si are nevoie de “rezultatele unor studii ale cercetatorilor de la o universiatate americana” cu care tabloidele ne delecteaza in fiecare zi si se imagineaza “cobai” ”

  Because it’s fun, Neamule!

 2. • niste limite intelectuale, pe care din respect pentru mine si pentru cei din lista de “prieteni” le exclud
  Tinand cont ca preaminunatele quiz-uri iti de la cei din networkul tau, pe care nu ii cunosti intr- masura indeajuns de mare incat sa le cunosti limitele intelectului, nu ar trebui sa excluzi – nici macar in numele respectului.
  Lasand asta la o parte, quiz-urile sunt fun. Eu nu am facut prea multe fiindca lista mea de prieteni – precum si perioada de timp petrecuta pe Facebook sunt foarte limitate. Insa un quiz stupid, la cateva click-uri distanta, facut de cineva de din lista de contacte – fiindca aci e punctul cheie a problemei, cred eu, quiz-ul in sine nu e decat un fel de relaxare a neuronilor surmenati in timul pauzei de masa.
  Ca rezultatul testului e trimis impreuna cu o invitatie tuturor contactelor din lista e, de asemenea, la un click distanta.
  Asa ca, inainte de a te detasa de quiz takers, cum o faci cu o eleganta caustica, ar merita sa chestionezi quiz makers-ii. De unde vin minunatiile aste, cine sunt cei care le creeaza si de ce o fac ? De ce totusi sunt perpetuate cu atata usurinta mai ales pe retelele de networking? Si daca listele de contacte sunt folosite etic de cei de la Facebook.
  Mai ales ca dezbaterea in privinta informatiilor personale zvarlite pe internet e in toi si e o intrebare pe care ar trebui sa o punem si in Romania – nu de alta, dar oate se trezesc quiz takersii si nu te mai trezesti cu asemenea « probleme ».
  Daca te intereseaza, uite colea blogul unui mare branza in domeniu, Peter Fleischer, iesit din Harvard, intrat in Microsoft, mutat la Google. L-am vazut cand participa la o dezbatere la o universitate de aici, si ideea pe care o sustinea intr-un mod foarte convingator si sofisticat : da-ti-i Google-ului celui de toate zilele informatiile voastre personale si el va va gasi solutii la toate problemele, etc.
  http://peterfleischer.blogspot.com/
  Si daca nici asta nu te intereseaza… e pur si mouve, Neamule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *