Google Wave – prima incercare

google_wave_logoAm avut sansa recent sa intru in randurile fericitilor invitati la probele noului produs Google, Wave. Entuziasmat, dupa primele review-uri si prezentari facute acum cateva luni de Google si nerabdator sa-l incerc, am distribuit rapid cele 7 invitatii care mi-au fost puse la randu-mi la dispozitie. Pana la urma, a sta singur pe Wave este intr-o mare masura la fel cu a-ti instala un program messenger fara a avea nici un buddy/friend in lista.

Dupa inca doua zile invite-urile au ajuns la destinatarii alesi (voluntari si persoane care s-au cerut in joc) si am inceput wave-uiala propriu zisa.

Sunt oarecum nelamurit vis-a-vis de utilitatea lui, dupa numai cateva zile de functionare. Ori eu nu vad “padurea dincolo de ghinda”, ori e un produs care a ajuns in piata inainte vremii lui, ori nu a fost suficient de clar explicat/promovat, cert este ca la prima strigare mi se pare o struto-camila intre un Google docs/mail/chat. Daca mai adaugam si faptul ca multi dintre cei care sunt in Wave sunt cel putin la fel de aerieni ca si mine, discutiile ajung sa devina o babilonie de texte, dialoguri, monologuri, edit-uri, texte cu si fara sens sau legatura care te fac sa te intrebi ce drac de rost are toata tevatura in jurul lui.

Ok, nu pot sa imi asum ca asta e o parere finala. Cum, de altfel, nici produsul in sine, nu este in varianta lui finala, ci doar un preview.

Google il prezinta astfel:

  • Un wave este in parti egale  o conversatie si un document
  • Un wave este shared.
  • Un wave este live

Ca urmare, in fapt, nimic in afara de interfata, nu e prorpiu zis nou, nici macar pentru Google. Poate ar trebui sa integreze produsul in Google Docs si toate elementele spectaculoase ale Google Wave ar fi devenit, cred, cu adevarat utile:

  • live chat si integrarea Google Talk intr-un sidebar/panel in Google Docs
  • integrarea gadget-urilor in Google Docs

Odata cu cele doua elemente de mai sus, practic treaba era practic rezolvata, cel putin la nivelul Google Wave Preview de azi.

PS Mai am un invite 🙂

One thought on “Google Wave – prima incercare

  1. pot sa zic ca sunt incantate de Wave, asa cum sunt in general de produsele Google. sau poate sunt doar usor de multumit… e intr-adevar, f. usor ca totul sa devina haotic si sa nu se mai inteleaga nimeni cu nimeni, mai ales daca in joc sunt implicati mai multi. banuiesc ca asta depinde si de maiestria utilizatorului si ca e un proces de invatare. un mare bug al Wave-ului este ca nu te notifica atunci cand sunt replici noi in discutie. oricum, sa vedem ca imbunatatiri o sa ii mai fie aduse in varianta finala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *