Daca esti, ca si mine, o persoana care nu foloseste pentru navigare, acelasi calculator – de exemplu un desktop si un laptop acasa, si un alt laptop la birou – optiunea de sincronizare a bookmark-urilor din noul Google Chrome 4.0 beta va vine ca o manusa. Daca ai un set de site-uri pe care intri cu regularitate si nu vrei sa pierzi vremea actualizand aceasta informatie pe toate calculatoarele pe care le folosesti, poti lasa Google Chrome sa se ocupe de acest lucru.
Odata activata optiunea bookmark sync pe fiecare calculator, orice schimbare facuta in setul de site-uri favorite va fi actualizata pe toate site-urile conectate cu acel username in doar cateva secunde.
Pentru a folosi noua optiunea Google Chrome este nevoie de:
- Google Chrome Beta instalat pe calculatoarele ce se doresc sincronizate
- Un cont Google (cel cu care te loghezi in contul de gmail este suficient)
Pentru sincronizare este nevoie sa fie parcursi urmatorii pasi, pe fiecare dintre calculatoarele de pe care doresti sa-ti accesezi bookmark-urile:
- Deschide Google Chrome.
- Click pe .
- Selecteaza Synchronize my bookmarks.
- Autentifica-te cu contul tau Google.
- Daca deja ai activat optiunea pe un alt calculator, ti se va cere o confirmare ca cele doua seturi de bookmark-uri sa fie “combinate”. Click Merge and sync pentru finalizarea procesului de sincronizare.
- Click OK.
Din aceasta faza toate modificarile in bookmark-uri sunt automat sincronizate intre calculatoarele “activate”. Nu exista o limita maxima din punct de vedere al numarului de calculatoare sincronizate, sincronizarea putand fi activata pe cate calculatoare se doreste.
Sincronizarea, desi cel mai important element al acestei noi versiuni, nu este singura noutate. Sunt in versiunea 4.0 imbunatatiri semnificative la capitolul viteza, performanta browserului fiind cu 30% mai buna decat in versiunea precedenta, totodata browserul fiind de 4 ori mai rapid decat in prima sa versiune.
Google Chrome Beta poate fi descarcat de la http://www.google.com/intl/en/landing/chrome/beta/
Miza cea mare si de fapt ascunsa din spatele optimizarilor constante Javascript este noul standard video care va permite rularea aplicatiilor video 3D si de ce nu Google OS, dar pentru ce-l de-al doilea inca nu bag mana in foc (inca).
Cat despre sincronzare – este un lucru bun, de bun simt as zice.