Fotbal. Respect.

Pentru ca vorbeam de branding sportiv de calitate si pentru ca fie la televizor, fie in ziar, fie la stadion, avem parte de indolenta si nesimtire, incepand de la marii conducatori de cluburi fotbalistice din Romania, de la psedo-suporteri ultrasi de ocazie si jucatori care dupa o jumatate de sezon se simt Beckham i sau Maradoni si se incurajeaza singuri in oglinda numarandu-si milioanele pe care o sa le incaseze cand o sa se faca mari, am dat, din intamplare de o stire care mi-a adus aminte de ce in Anglia fotbalul e fotbal si suporterii sunt suporteri.

Dupa infrangerea dureroasa, cea mai grava din istoria de 31 de ani a clubului Wigan Athletics cu 9-1 in fata celor de la Totenham, jucatorii infranti, rusinati de prestatia avuta, au anuntat ca vor plati deplasarea suporterilor ce i-au insotit la Londra in deplasare.

“We feel that as a group of players we badly let down our supporters yesterday, and this is a gesture we have to make and pay them back for their tremendous loyalty.

“There is not a lot else to say, just that as a group of professionals we were embarrassed by the way we performed, we feel it was below our standards and this is something we feel we owe to the fans.

a fost declaratia capitanului Melchiot.

Si nu e vorba de bani aici. Ci doar de respect. Reciproc.

sursa

4 thoughts on “Fotbal. Respect.

 1. We feel that as a group of players we badly let down our supporters yesterday, and this is a gesture we have to make and pay them back for their tremendous loyalty.

  “There is not a lot else to say, just that as a group of professionals we were embarrassed by the way we performed, we feel it was below our standards and this is something we feel we owe to the fans.

  Adicatelea,
  noua astora, care nu am gasit nimic mai bun de facut in viata decat sa devenim marionete intr-un circ destinat mentinerii spiritului agresiv al maselor, care nu prea are nimic de a face cu fotbalul in sine,

  noua astora, care chiar daca am gasi ceva mai bun de facut, gasim ca e mai confortabil sa fii platit pentru suturi si nu pentru sinapse (decat in cazul in care sunt utile intereselor celor pe care ii numim major stakeholders),

  noua astora, ne pare rau ca am lasat sa vada ca circul asta nu are nici un sens.

  O sa ne redresam, nu care cumva unul din voi sa renunte sa ne mai priveasca – pe banii lui – si nu care cumva sa foloseasca cele doua ore si ceva in care striga, urla, injura, pe un stadion sau se umfla cu bere in fata unui TV pentru, sa zicem, un fotbal cu prietenii, mai putin performant decat ce facem noi, dar mai sanatos (dpdv fizic, mental) si mai mult in spiritul sportului astuia atata de nobil.

 2. Aceasta veste arata ca in finalele fotbalului, inca mai exista respectul si valorile ce merg mana-n mana cu profesionalismul unor cluburi sportive de calitate. Jucatorii de la Wigan Athletics au demonstrat respectul pe care il au pentru suporterii lor, constand in aducerea acestora inapoi acasa, prin a-si asuma datoria pe care o aveau fata de acestia. Acesta este dreptul exemplu pentru oamenii care se ocupa de brandingul sportiv si pentru cei care il practica. Acest lucru este o dovada ca si in fotbal se pot face lucruri in numele adevaratei pasiuni si al respectului reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *