I need a Hero! HTC Hero

hero_pers_right_0622Noul HTC cu sistem de operare Android de la Google si cu noua interfata personalizata Sense UI, mi se pare cel mai reusit smartphone de la iPhone incoace. Da, nu-mi place iPhone, dar recunosc ca a starnit o “revolutie” in ceea ce priveste telefoanele mobile inteligente.

Dar sa revenim. Sunt placut impresionat de modul in care HTC reuseste, de la un device la altul (si fie vorba intre noi, se intampla destul de rapid) sa se autodepaseasca. Iar daca pana acum, fiecare nou producator, fie el Blackberry, Nokia sau Palm, au batut darabana despre al lor “iPhone killer”, cred cu tarie, ca Hero este cel mai aproape de acest atribut.

Venit drept continuator al HTC Magic (ce va fi se pare adus de Vodafone si in ROmania), si anuntat la distributie in Europa (deocamdata) incepand din iulie de catre T-Mobile si Orange, Hero vine sa inlature cam tot ce tinea in loc Magicul si mai mult aduce un plus.

O interfata grafica de exceptie, o camera de 5 Megapixeli cu autofocus, HSDPA 7.2 Mbps si Wi-Fi, GPS, acces la Android Market,pentru aplicatii. Probabil ca singurul “defect” (descoperit pana acum) este lipsa capacitatii de update Over the Air a firmware-ului, dar daca e sa ne uitam la ansamblu, who needs it?

Anuntul Hero vine, la numai a doua zi dupa ce Intel si Nokia au incercat sa faca valuri in media cu noul lor parteneriat strategic, legat de potentiale device-uri Nokia powered by Intel cu un sistem de operare, nou si el, bazat pe Linux. Informatiile despre acest anunt au fost insa de-a dreptul coplesite astazi de anuntul si prezentarea HTC Hero.

Ambele miscari ale Nokia (atat parteneriatul cu Intel cat si lansarea unui potenial nou jucator pe piata OS-urilor mobile) mi se pare ca vin oarecum tarziu pentru producatorul finlandez, care incearca sa revina pe o piata in care granzi precum Google, Apple, HTC sau RIM s-au instalat confortabil. (Unde e dominatia Nokia si Symbian de altadata). Jocul insa se incinge, cu siguranta ca Nokia nu e dispusa sa renunte prea usor la felia ce i se cuvine.

Revenind la “eroul” zilei, iata o trecere in revista a noii interfete Sense UI de la HTC cu Android.

2 thoughts on “I need a Hero! HTC Hero

    1. M-ai prins, nu l-am testat. Nici n-aveam cum pentru ca nu a venit inca pentru ca la momentul respectiv doar fusese anuntat. M-au entuziasmat in primul rand interfata dar si specificatiile (e drept declarate, nu testate de mine). Astept sa testez in schimb Magic-ul de HTC si daca pun ca exact ce-i lipseste lui are Hero (camera, multi touch, sense ui, jack audio) nu vad de ce n-as fi entuziast.
      In schimb modul in care HTC a evoluat de la un device la altul l-am testat, cu certitudine si imi mentin 100% afirmatiile. Momentul in care au anuntat Hero, “peste” anuntul Nokia-Intel, cred ca a fost o miscare de PR foarte inteligenta care le-a iesit de minune. Practic cresterea in profitabilitae si venituri pe care HTC tocmai a anuntat-o astazi (http://www.reuters.com/article/rbssConsumerGoodsAndRetailNews/idUSTP33737120090706) nu vine decat sa confirme toate acestea.
      Dar intr-adevar, se pare ca pana la testele directe cu Hero mai dureaza cred un pic, desi este disponibil la precomenzi (decodat) de pe amazon.co.uk (si culmea cu vreo 100 de lire mai ieftin decat Magic-ul 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *